16 Mar 2014

Haftanın Android Oyunları



Frontlıne Commando 2


OYUN İNCELEMESİ


   Basit bir FPS açısıyla savaş oyunları kategorimide yer alan Frontline Commando 2 ile zorlu bir savaş parkuruna hazır olun. Bir bölümde toplamda 6 adet savaş parkuru bulunuyor. Faka bulardan 2 parkur birbiri ile aynı durumda. O parkurda savaştığınız düşmanların ELIT halli gelişmiş ve canları kolay kolay azalmayan düşmanlarla savaştığımız zorlu bölümlerden biri. Bölümü geçip diğer seviyeye atlamak için ise son parkurda meşhur Boss adı verilen zorlu büyük bir düşman ile karşılaşıyoruz. Tabii ki bu düşman yaratıktan ibaret değil. Bazen bir savaş uçağı, bazen bir tank ve bazen ise savaş alanına asker takviyesi yapan bir askeri araç oluyor. Bu parkurlarda belli başarımlar kazanarak ödülde artış sağlayabilirsiniz. Mesela 1,30 dakikada parkuru bitirirseniz ek olarak 2,500 dolar veya seviyeye göre artan ek kazanımlara tabi tutuluyoruz.

   Bu savaşta yalnız değiliz tabii ki, bizlere seviye atladıkça ödül olarak gelen takım arkadaşlarımızda mevcut. Bu takım arkadaşlarımızın görevleri farklı oluyor, bazıları sniper bazıları pompalı silah ve bazıları ise normal otomatik silahlar kullanarak sizin o parkurda az da olsa rahatlamanızı sağlıyorlar. Ama sakın onlara güvenmeyin, pekte bir işe yaradıkları yok diyebilirim. El bombası, uçabilen silahlı küçük robotlar ve Rpg füzesi envanterimizde bulunuyor fakat kısıtlı. Oyun parası ile değil sanal para ile alabildiğimiz bu özellikler aslında oyun parası ile olsa savaş alanlarında çok rahat bir şekilde düşman avlayabilirsiniz, fakat bu da oyunun başka bir zorluk açısı.










Smash Hit


OYUN İNCELEMESİ


   Skor ve bölüm geçme oyunlarında eşi benzeri pek bulunmayan farklı bir bakış açısıyla karşımıza gelen Smash Hit ile yeni bir uğraş içine girebilirsiniz. Bölümler gayet basit gibi görünse de toplarımızı eğer tasarruflu kullanmazsak o zaman biraz sıkıntı çekeceğimiz dakikalar baş gösterecek. çıktığı ilk günden bu yana merakla oynadığım oyunlardan biridir Smash hit. Aslında oyun basit şöyleki; bölümlerde karşımıza camdan engeller çıkacak ve bu engeli aşmamız için bizim metal toplarımız var. Cama doğru dokunarak metal toplarımızı istediğimiz yönde fırlatabiliyoruz. Fırlat fırlat elimizdeki metal top stoğu tabiikide  bitecek, bu sebeple parkurda sağımızda solumuzda engeller arasında bazende gayet kolay hedefte bulunan üçgen veya piramit şeklinde cam kütleleri bulunuyor. Bu cisimlere topu atıp onları kırarsak 3 adet top hanemize kazandırılıyor. Kristal şeklindekiler 5 adet top kazandırıyor, ilerki bölümlerde 10 adet top kazandırmaya kadar çıkıyor fakat, özellikle 8. bölümde nerdeyse top dayanmıyor. Ben bu oyunda 8. bölümü bitirmek üzereyim birazdaha çabalarsam. Oyunun ileriki safaları zorlaştığı için bize bazı özel güç kazanma şansıda veriliyor, üzerinde saat işareti olan pempe yuvarlak ikonları vurursak zamanı yavaşlatma özelliği kazanıyor, yeşil daire ve içinde metal top dolu ikonu vurursak yaklaşık 5-6 saniye boyunca toplarımız sınırsız olabiliyor. Özel güçler takviyesiyle elimizden geldiğince en yüksek skoru yapmaya çalışıyoruz.






Marvel Run Jump Smash!


OYUN İNCELEMESİ


   Süper kahramanlar neredeyse hayatımızın her alanına el atmış durumda. Oyun sektöründe de başarılı bir grafik yakalamak isteyen Marvel şirketi bizlere yeni oyunu Marvel Run Jump Smash! ile yeni bir serüvene kapı açtık. Bir zamanlar hatırlar mısınız bilmem, Jetpack Joyride diye bir oyun çok meşhuş olmuştu fakat şu sıralar namını farklı oyunlara yitirdi. O oyunun süper kahramanlı hali ve farklı güçlere sahip olabildiğimiz, oyun tabiriyle makyajlanmış yeni bir oyun olarak görebiliriz bu yapımı. Fakat zevkli mi zevkli, oyunu denedim Jetpackten daha güzel olduğu kanaatindeyim. Kahramanımız ile birlikte bizden çalınan kristalin peşine düşüyoruz yeni oyunumuzda. O kristali düşmanımızdan almak için farklı ve zorlu engeller bizleri bekliyor. Parkurdayken altınların arasında veya yüksek bir mevkide bulunan kahraman değiştirmemiz için ikonlar mevcut. O ikona doğru zıplayarak ikonda hangi kahramanımız var ise hemen ona dönüşerek önümüzdeki engelleri patlatıyoruz ki hemen kahramanımızı kaybetmeyelim. Bu kahraman bizde sonsuza kadar kalmıyor tabii ki, engelleri aşamadığımızda ve süresi dolduğunda tekrar eski halimize dönüyoruz.  Bununla birlikte her süper kahramanın güçleri oyunda da aynı işlevi gösteriyor, düz mantık parkurda koşmuyor kahramanın güçlerini kullanabiliyoruz. Basit ve skor ağırlıklı ama süper kahramanlarla makyajlanmış yeni bir Jetpack in oyun dünyasına girdiğini belirtmek isterim...






Machinarium


OYUN İNCELEMESİ


Machinarium, Çek asıllı Amanita Design’in son projesi. Kimdir bu Amanita derseniz, daha önce web üstünden yayınlanıp, oynanan başarılı flash oyunları Samorost ve ikincisinin arkasındaki isim. Oldukça ilginç olan Samorost ve halefi, eğlenceli yapımlardı. Merak edenler birinci oyuna buradan, ikinciyi de buradan ulaşabilir. Konumuza dönersek Machinarium, “Point-and-Click” tarzında bir macera oyunu olarak karşımıza çıkıyor.

Macera türündeki Machinarium’un bulmacaları genel olarak zekice tasarlanmış. Kafa patlatmamız gereken yerler var. Bulmacaların yapısı karışık değil, mantıklı seviyedeler. Ekranda gördüğünüz ve etkileşime girdiğiniz nesnelerin her biri kullanılıyor, kombine ediliyor. Hepsinin işe yaradığı kısımlar mevcut. Mesela şehre ilk girmek istediğimizde bize izin verilmiyor. İçeri girmek için bir robot polis gibi olmamız gerekiyor. Bu yüzden etrafımızdaki nesneleri ve boyayı kullanıp, aynı bir robot polisi taklit ediyoruz ve giriş biletini kapıyoruz.

Robotumuzun boyu kısalıyor ve uzuyor. Yeri geldiğinde iyice cüce kalıp, bulmacanın ilgili kısmıyla etkileşime giriyoruz veya bunun tam tersi durum yaşanıyor. Bazen karşımıza çözmemiz gereken şifreli durumlar çıkabiliyor. Çözümlere aslında kolay yoldan ulaşma imkanı var. Ekranın sağ üst tarafında kilide sahip bir kitap ve ampul simgesi bulunuyor. Ampule tıkladığımızda amacımızın ne olduğu, ne yapmamız gerektiği gösteriliyor. Kitap ise bize bulmacaların tam çözümünü sunuyor. Kitabı açmak içinse ufak bir mini oyun oynamamız lazım. Bu mini oyunda bir anahtarı kontrol ediyoruz. Amacımız ise karşımıza çıkan örümceklere veya herhangi bir yere çarpmadan, anahtarı kilide ulaştırmak. Bunu yaptığımızda kitap açılıyor ve bulmacanın tam çözümü gösteriliyor. Machinarium, bulmacaları, müzikleri, 2 boyutlu harika görselliği ile gerçekten kaliteli bir yapım. Herkese tavsiye ederim. Keşke biraz daha uzun olsaymış.